Restaurování třech islámských rukopisů z Vědecké knihovny v Olomouci a soukromé sbírky - Lenďáková, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Praktická část diplomové práce se zabývá konzervováním a restaurování tří islámských rukopisů. Restaurátorské zákroky byly na objektech prováděny individuálně s ohledem na různou problematiku poškození.
Conservation and restoration of three islamic manuskript from the Scientific Library in Olomouc and private collection
Keywords: restaurátorský zásah; islámská knižní vazba; miniaturní malba; restoration treatment; islamic bookbinding; miniature painting