Světová ekonomika a globalizační procesy - Vávrová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na světovou ekonomiku, její vývoj a současné tendence. Dále se zabývá globalizačními procesy a problémy. Zahrnuje i postavení České republiky v současné světové ekonomice, její perspektivy do budoucna a celkové zhodnocení světové situace.
World economy and globalization processes
Keywords: world economy; Globalization; global problems; world´s economic centers; developing countries; světová ekonomika; globalizace; globální problémy; světová ekonomická centra; rozvojové země