Počítačová studie rohového reflektoru automobilového světlometu - Heide, Milan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá numerickým řešením zahřívání rohového reflektoru ve světlometu osobního automobilu. Pro ověření výpočtového modelu se provedlo měření světlometu v klimatické komoře. Měření zahrnovalo snímání teploty pomocí termočlánků na vybraných místech rohového reflektoru. V poslední části práce řeším, o kolik se sníží teplota na reflektoru pomocí ochlazovacích žeber.
The Computer study of corner head-lamp car searchlight
Keywords: teplotní studie; rohový reflektor; Měření; termočlánky; MKP; tepelná energie; záření; Temperature study; corner head-lamp; measurement; thermoelement; MPK; thermal energy; radiation