Dobrovolnické aktivity jako součást občanské společnosti - Kleinová, Ingrid (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá významným fenoménem občanské společnosti - dobrovolnickým hnutím a jeho vznikem a vývojem v celosvětovém kontextu i u nás. Charakterizuje také konkrétní programy a oblasti, v nichž dobrovolníci v neziskovém sektoru působí a nastiňuje možné budoucí trendy vývoje. Praktická část se zaměří na prezentaci, anlýzu a hodnocení dobrovolnických aktivit v ČR.
Volunteering activites as a part of civis society
Keywords: občanská společnost; dobrovolnictví; neziskový sektor; aktivity; Česká Republika; svět