Tvorba oběhů v městské a příměstské dopravě s využitím počítačové podpory - Slivoně, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na možnosti využití počítačové podpory při sestavě oběhů vozidel v městské hromadné dopravě. Těžištěm práce jsou matematické modely optimalizace oběhů vozidel z hlediska minimalizace prázdních jízd a počtu vozidel.
Computer aided generation of circulations in urban and suburban public transportation
Keywords: Městská doprava; příměstská doprava; počítačová podpora; matematické modely; Optimalizace