Aplikace modelu sdílené ekonomiky vybranými podniky v ČR - Ptáčková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na sdílenou ekonomiku a na možnosti jejího využití ve vybraných podnicích v České republice. V teoretické části práce je definován pojem sdílená ekonomika a její alternativní pojmy. Dále jsou v práci vymezeny subjekty a typy sdílené ekonomiky. Zvláštní pozornost je pak věnována typu B2B sdílení a jeho jednotlivým formám. Praktická část je věnována prezentaci výsledků výzkumu, který se zaměřuje na možnosti využití sdílené ekonomiky ve vybraných podnicích v České republice a na postoje zástupců podniků k těmto formám sdílení.
Application of the sharing economy model by selected companies in the Czech Republic
Keywords: sdílená ekonomika; B2B sdílení; typy sdílené ekonomiky; kolaborativní spotřeba; formy B2B sdílení; sharing economy; B2B sharing; types of sharing economy; collaborative consumption; B2B sharing forms