Bezpečnostní rizika nedovoleného projetí návěstidla - Viktorin, Karel (Univerzita Pardubice, 2025)
V práci je provedena analýza mimořádných událostí v železniční dopravě na síti Správy železnic, konkrétně jde o Nedovolenou jízdu. Jsou analyzovány rizikové lokality na železniční síti v České republice, identifikovány opakující se příčiny těchto incidentů. Cílem práce je návrh technických a organizačních doporučení a opatření, která by mohla vést k eliminaci počtu těchto mimořádných událostí.
The Safety Risks of Unauthorised Signal Passing
Keywords: nedovolené projetí; návěstidlo; bezpečnost; železniční dopravy; signal passed at danger; signal; safety; railway