Koncepce nabídky smluvních cen Českých drah v nákladní dopravě - Šplíchalová, Ludmila (Univerzita Pardubice, 1996)
Tématem diplomové práce je koncepce nabídky smluvních cen Českých drah v nákladní dopravě. Jejím cílem bylo zhodnotit současnou akviziční činnost Českých drah v nákladní dopravě, popsat proces poskytnutí smluvní ceny a navrhnout jejich koncepci. Zabývám se v ní přístupy k tvorbě cen a faktory ovlivňujícími výši ceny, kterými jsou zákazníkem vnímaná hodnota služby, vlastní náklady a cena konkurence. Pozornost je věnována i nabídkovým cenám, tarifům a ve vnitrostátní přepravě zboží nejčastěji používanému Tarifu pro přepravu vozových zásilek. Pravidla, kterými se při uzavření smluvního vztahu obchodní manažer řídí, jsou uvedena v další části. V závěru se zabývám dalším možným vývojem smluvních cen a zamýšlím se nad možnostmi změn nejen tohoto systému, ale všech ostatních prvků marketingového mixu nákladní přepravy Českých drah.
The concept offers contract prices Czech Railways freight
Keywords: nákladní doprava; smluvní ceny; České dráhy; haulage; contract price