Řízení rizik v logistickém procesu - Lejsková, Pavla; Březina, Edvard (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Příspěvek se zabývá riziky v celém logistickém řetězci s důrazem na proces dopravy, jakožto nositele přemístění v logistickém řetězci. Logistický proces při jeho přípravě i realizaci přináší mnoho rizik, které je třeba průběžně řešit po celou dobu jeho trvání. Patří sem rizika, která existují v celém logistickém řetězci, tedy od dodavatelského řetězce, přes výrobní až po distribuci zboží zákazníkům. Z uvedeného je zřejmé, že řízení rizik musí být nastaveno ve všech společnostech, které se na logistickém řetězci podílejí, jak u dodavatelů, tak i výrobců a dalších subjektů do řetězce zapojených. Řízení rizik v logistickém řetězci je tak spojením řízení logistického řetězce a řízení rizik.
Supply Chain Risk Management
Keywords: řízení rizik; logistický řetězec; risk management, supply chain