Přeprava stěžejních medicínských komodit - Hrubešová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce seznamuje se základními pojmy a poznatky z oboru logistiky medicínských komodit se zaměřením na distribuční řetězec v českém prostředí. Přináší informace o cílech a významu logistiky lékařských komodit, nahlíží na podoby tohoto odvětví distribuce. Část diplomové práce je pak zaměřena na problematiku chladového řetězce, s touto částí také koresponduje závěrečná analýza, která je částečně zaměřena na vlastní zkoumání dokumentů vydaných autoritami, které jsou pro oblast distribuce farmaceutických komodit stěžejní a určující a na výběr konkrétní distribuční firmy, která dle analýzy splňuje požadovaná kritéria. Tato kapitola nabízí ucelený manuál, který je vlastním návrhem jak by měla realizace distribuce medicínských komodit vypadat.
Transport of strategic medical commodities
Keywords: Doprava; Logistika; farmacie; chladový řetězec; distribuční firmy; konsignační sklady; medicínské komodity; Transport; Logistics; pharmacy; cool of chain; distribution companies; consignment stocks; medical commodities