Účast seniorů na preventivních prohlídkách - Doležalová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou účasti seniorů na preventivních prohlídkách. Teoretická část zahrnuje informace o stáří, charakterizuje systém primární péče, prevenci a jednotlivé preventivní prohlídky u praktického lékaře, stomatologa a gynekologa. Praktická část zjišťuje mimo jiné znalosti seniorů v oblasti preventivních prohlídek u praktického lékaře, stomatologa a gynekologa a také nejčastější důvody, které vedou seniory k neabsolvování preventivních prohlídek. Získaná data jsou statisticky zpracována. Součástí praktické části je edukační brožura pro seniory o preventivních prohlídkách u praktického lékaře, stomatologa a gynekologa.
Elderly people participate in preventive inspections
Keywords: preventivní zdravotní péče; preventivní prohlídky; seniorská populace; nemocnost; preventive health care; preventive examinations; senior population; morbidity