Význam a dopady uplatnění biosložek v pohonných hmotách - Šlichta, Radek (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá vyhodnocením a posouzením efektů, které vyplývají z procesu zavádění biopaliv na trh pohonných hmot v Evropské unii. Jedná se především o efekty ekologické, ekonomické, politické, sociální a další. Zároveň práce poskytuje přehled o vlastnostech současných biopaliv, aktuálním stavu využití biopaliv a legislativě, která se zaváděním biopaliv souvisí.
Importance and effects of use of bio-components in the fuels
Keywords: bio-fuels; bio-diesel; bio-ethanol; greenhouse gases; renewable sources of energy; biopaliva; Bionafta; bioetanol; emise CO2; skleníkové plyny; obnovitelné zdroje energie