Hypoglykémie v přednemocniční neodkladné péči - Jurásková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na hypoglykemické stavy v přednemocniční neodkladné péči. Teoretická část je zaměřena na stručný popis diabetu mellitu a jeho klasifikaci, diagnostiku, klinický obraz, léčbu a komplikace. Praktická část je složena ze dvou výzkumných metod a zahrnuje analýzu získaných dat a následné zhodnocení. První část probíhala v rámci retrospektivní studie na vybrané zdravotnické záchranné službě v rozsahu jednoho kraje. Pro druhou část šetření byl vytvořen nestandardizovaný dotazník vlastní tvorby, který měl za cíl zmapovat současnou situaci teoretické a praktické připravenosti zdravotnických záchranářů v problematice hypoglykémie v přednemocniční neodkladné péči.
Hypoglycemia in prehospital emergency care
Keywords: Diabetes mellitus; hypoglykémie; přednemocniční neodkladná péče; Diabetes mellitus; hypoglycaemic; pre-hospital emergency care