Basis of regularly shifted functions - Klimo, Martin; Bachratá, Katarína (Univerzita Pardubice, 2004)
Článek vysvětluje základní myšlenky zevšeobecněného vzorkování, které se dá použít pro přenos hlasu pomocí paketů, jestliže se může vyskytnout ztráta paketů. Vysvětleny a dokázány jsou základní vlastnosti, které má mít signál v spektrální oblasti, jestliže má generovat bázi spolu se signály, které vzniknou jeho rovnoměrným posouváním v čase. Článek vysvětluje tyto vlastnosti jak pro všeobecnou Rieszovu bázi, stejně tak pro bázi ortogonální. Článek vysvětluje tyto vlastnosti jak pro všeobecnou Rieszovu bázi, stejně tak pro bázi ortogonální. Pro názornější výklad jsou v článku uvedeny příklady funkcí s požadovanými vlastnostmi.
Keywords: signálová analýza; vzorkování; vlastnosti; signály; báze