Zajištění a vymáhání pohledávek v obchodních vztazích - Jonáš, Miroslav (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce pojednává o způsobech zajištění a vymáhání pohledávek. V první části je rozebírána problematika zajišťovacích institutů a samotného vzniku pohledávky. V druhé části jsou rozebrány jednotlivé způsoby vymáhání - a to jak v oblasti soudní, tak i mimosoudní cestou. Hlavním cílem práce je objasnit nejen způsoby vymáhání pohledávek,ale i důvody jejich vzniku a způsoby jejich předcházení.
The Keeping and exaction of debit in the business
Keywords: právní normy; obchody; Pohledávky; legislativa; obchodněprávní vztahy; smlouvy; věřitelé; promlčení