Vylučovací urografie 21.století - Sýkorová, Simona (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce pojímá o vylučovací urografii, její roli a modifikaci ve 21. století. Teoretická část obsahuje anatomii a fyziologii vylučovacího systému, historický kontext, další zobrazovací metody a výčet některých onemocnění u kterých se k diagnostice využívá určitá forma vylučovací urografie. Také jsou zde zpracovány informace o kontrastních látkách. Ve výzkumné části jde o analýzu souboru pacientů a zjištění skladby pacientů podstupujících vylučovací urografii.
Intravenous urography in 21st. century
Keywords: vylučovací urografie; vylučovací systém; kontrastní látky; intravenous urography; urinary system; contrast agents