Obraz Smrti v české lyrice 14. století a první poloviny 15. století - Sedunková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je věnována vyobrazení smrti v české lyrice 14. století a první poloviny 15. století. Popisuje chápání smrti v lidové sféře a zaobírá se církví a její snaze dovést duši věřícího k věčné spáse. Srovnává lidovou mentalitu a církevní učení s prvky smrti vyobrazenými smrti v české lyrice.
Image of Death in the 14th and the First Half of the 15th Century Czech Lyrics
Keywords: smrt; lyrika; mentalita; církev; pozdní středověk; death; lyrics; mentality; church; late middle ages