Ovlivnění imunitního systému střeva probiotiky - Kubínová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na vztahy mezi slizničním imunitním systémem střeva, intestinální flórou a probiotickými preparáty. Popisuje tyto tři systémy z hlediska imunomodulačních vlastností na střevní imunitní systém a vlivu na lidské zdraví.
Influence of probiotics on immune system
Keywords: probiotika; slizniční imunita; střevní mikroflóra; imunomodulace; probiotics; mucosal immunity; intestinal microbiota; immunomodulation