Využití prvků bazální stimulace v péči o nemocné - techniky na podporu dýchání - Prachařová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce teoreticko-praktického charakteru se zabývá konceptem Bazální stimulace, především technikami na podporu dýchání.V teoretické části se zabývám konceptem, jeho historií, cíli, jednotlivými technikami bazálně stimulující péče. V praktické části řeším především pozorování pacientů na neurologickém oddělení v průběhu provádění technik na podporu dýchání. Dále v praktické části hodnotím dotazník pro sestry.
The usage of the elements of basal stimulation in the care for the ill - the techniques for the support of breathing
Keywords: bazální stimulace; techniky na podporu dýchání; cévní mozková příhoda; masáž stimulující dýchání; basal stimulation; the techniques for the support of breathing; stroke; massage stimulating the breathing