Silnice II/356 - obchvat obce Luže - Tichý, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce je návrhem silničního obchvatu obce Luže pomocí přeložky silnice II/356, která prochází centrem obce Luže. Základním požadavkem při návrhu obchvatu bylo zvýšení bezpečnosti silničního provozu, snížení zatížení okolí silniční dopravou a požadavky na minimální náklady stavby, která se nachází v Pardubickém kraji. Obchvat je v celé své délce téměř 3400 metrů navržen jako kategorie S7,5/60. Obchvat se skládá ze tří protisměrných oblouků o velkých poloměrech. Směrové řešení je zpracováno ve čtyřech variantách a výškové řešení je provedeno u dvou variant. Celkově zpracovaná je varianta 1, zbylé varianty jsou pouze alternativní.
Road II/356 - bypass of the municipality Luze
Keywords: By pass; roads; horizontal curve; pavements; vertical alignment; Obchvat; silniční komunikace; směrové oblouky; Vozovka; niveleta