Zavedení nového provozního konceptu na železniční trati Olomouc - Nezamyslice - Moučka, Jakub (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá změnou provozního konceptu na železniční trati z Olomouce do Nezamyslic. Nejprve mapuje současný stav infrastruktury. Analyzuje přepravní proudy jak na železnici, tak na souběžných autobusových linkách. V práci je rozveden současný grafikon vlakové dopravy s možnými výhledovými změnami do budoucna. Podle tohoto výhledového grafikonu jsou navrženy změny na infrastruktuře, které by umožnily, resp. usnadnily jeho zavedení.
Installation of new operational concept on railway track Olomouc - Nezamyslice
Keywords: železnice; jízdní řád; Nezamyslice; Olomouc; railway; schedule; Nezamyslice; Olomouc