Pitný režim u adolescentů - Berková, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce popisuje problematiku pitného režimu v období adolescence a srovnává adolescenty z 3 středních škol. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jestli je nějaký rozdíl v konzumaci tekutin mezi studenty těchto škol. V teoretické části vysvětlím, kdo je adolescent (jeho biologický, psychologický a sociální vývoj); pojem voda a pitná voda; co je to pitný režim a jak je pro nás důležitý; které nápoje jsou vhodné a nevhodné. Ve výzkumné části práce jsem zpracovala údaje, které jsem získala od respondentů dotazníkovou metodou.
Drinking regime of adolescents
Keywords: Pitný režim; adolescence; Voda; hydratace; preference nápojů; Drinking regime; adolescence; aqua; hydratation; preferences of drinks