Odolnost matně natíraných papírů vůči oděru - Brachetková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci zpracovala přehled informací týkající se matně natíraných papírů. Na základě měření dále porovnává odolnost těchto papírů vůči oděru při potisku dvěma různými typy tiskových barev.
Abrasion rezistance of matt-coated papers
Keywords: polygrafie; papíry; ultrafialové záření; zdroje; potiskování; tiskové barvy