Aplikace krizového řízení do výuky ochrany obyvatelstva na UK FTVS - Vilášek, Josef (Univerzita Pardubice, 2011)
V souvislosti s výukou předmětu Krizové řízení ve veřejné správě se u studentů projevují problémy s pochopením nejen odborné terminologie krizového řízení, ale i běžných pojmů z oblasti veřejné správy. Východisko spatřuje v intenzívní snaze správně vysvětlovat všechny pojmy, které jsou uvedeny jak v legislativě, tak i aktualizovaném Terminologickém slovníku krizového řízení.
Keywords: krizové řízení; ochrana obyvatelstva; Karlova univerzita