Hormonální receptory v nádorech prsu - Dvořáková, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem práce bylo analyzovat vliv příslušné homonální terapie a také vliv různých receptorových koncentrací v nádorech na délku přežití pacientek. U pacientek ER pozitivních je doporučována léčba syntetickým nesteroidním antiestrogenem tamoxifenem.
Hormonal receptors in breast cancer tumours
Keywords: estrogenové receptory; progesteronové receptory