ESG a financování projektů v chemickém průmyslu - Táborská, Karolína (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá tématem ESG (Environmental, Social, and Governance) a jeho vlivem na financování projektů. Cílem je analyzovat, jak ESG faktory ovlivňují rozhodovací procesy finančních institucí a investorů při poskytování kapitálu. Práce se zaměřuje na regulatorní rámec ESG v evropském kontextu a nástroje pro hodnocení udržitelnosti projektů. Praktická část práce je věnována zjištění postojů vybraných bank a chemických společností k ESG, a to prostřednictvím rozhovorů. Výsledky poskytují přehled o tom, jak tyto subjekty ESG implementují a jaký vliv má ESG na jejich rozhodování o financování.
ESG and project financing in the chemical industry
Keywords: ESG; financování projektů; udržitelnost; investice; regulace; hodnocení rizik; ESG; project financing; sustainability; investment; regulation; risk assessment