Využití průtokové cytometrie při studiu kmenových buněk - Havlíková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím průtokové cytometrie při studiu kmenových buněk. První část popisuje princip metody, jednotlivé komponenty přístroje, parametry dnes dostupných přístrojů a aplikaci této techniky při analýze buněk a vnitrobuněčných elementů. Druhá část práce popisuje možnosti této techniky ve studiu a výzkumu kmenových buněk, konkrétně při identifikaci buněk, stanovení viability, buněčného cyklu a jeho regulačních komponent, stanovení proliferace a apoptózy.
Flow cytometry as a method for study of stem cells
Keywords: flow cytometry; stem cells; immunophenotypisation; proliferation; viability; apoptosis; cell cycle; průtoková cytometrie; kmenové buňky; imunofenotypizace; apoptóza; buněčný cyklus