Etika mnichů a meditace vipassaná v théravádovém buddhismu - Mozgová, Radka (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá životem mnichů v théravádovém buddhismu a pojednáním o meditačních technikách a doprovodných stavech meditace vipassaná.
Ethics of monks and vipassana meditation in theravada buddhism
Keywords: Náboženství; buddhismus; Buddha; mniši; meditace