Evaluace a adaptace nákladních vozidel na emisní normu EU7 z hlediska úprav softwaru řídící jednotky motoru a změn komponentů motoru a výfukového systému - Zimolka, Filip (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na přechod ze stávající emisní normy Euro VI pro těžká vozidla na nadcházející emisní normu Euro 7. Pojednává o rozdílu legislativních požadavků a softwarových i hardwarových nástrojích, s jejichž pomocí lze přísnější legislativě vyhovět. Součástí je analýza testovacích dat z normalizovaných jízdních cyklů a metoda optimalizace map řídící jednotky vozidla.
Evaluation and adaptation of heavy duty vehicles for the EU7 emission regulation in terms of engine management system calibration, and engine and aftertreatment hardware changes
Keywords: emise; emisní regulace; spalovací motor; vznětový motor; Euro 7; WHTC; RDE; návrh experimentů; DoE; optimalizace; výfukový emisní systém; emissions; emission regulation; internal combustion engine; diesel engine; Euro 7; WHTC; RDE; design of experiments; DoE; optimalisation; tailpipe aftertreatment system