Principy mezifázové aktivity a adsorpční voltametrie na rtuťové elektrodě - Novotný, Ladislav (Univerzita Pardubice, 1995)
Metody adsorpční voltametrie a mezifázových měření na rtuťové elektrodě procházejí nyní etapou teoretického i praktického vývoje a hledání nových analytických aplikací. Současně se využívají a rozšiřují dosavadní poznatky o mezifázových procesech na elektrodovém rozhraní roztok-rtuť.
Keywords: rtuťové elektrody; adsorpční voltametrie