Čerpání finančních prostředků ze zdrojů EU na úrovni municipality - Mervartová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se snaží podat ucelený přehled o problematice strukturálních fondů a možnostech jejich využití v rámci municipalit v programovacím období 2007-2013. Zaměřuje se především na průběh čerpání finančních prostředků z Evropské unie a zkoumá, jak jsou obce v kategorii od 5 000 do 49 999 obyvatel úspěšné v čerpání dotací z Evropské unie v porovnání s ostatními kategoriemi obcí. Na závěr analyzuje konkrétní projekt zrealizovaný v Novém Městě nad Metují, které spadá právě do sledované kategorie obcí.
Use of funds from the EU at municipality level
Keywords: Evropská Unie; strukturální politika; regionální politika; strukturální fondy; municipality; projekty; dotace; European Union; structural policy; regional policy; structural funds; municipality; projects; grants