Heřmanův Městec za 2. světové války - Knollová, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Obsahem této bakalářské práce jsou dějiny Heřmanova Městce v období II. světové války. Je zde stručně popsána historie Heřmanova Městce, příchod německých vojsk při vytvoření Protektorátu Čechy a Morava i změny, které válka lidem přinesla. Popsána je také historie židovské komunity, která byla pro město vždy velice důležitá. Cílem této práce bylo zachytit život v obyčejném menším městě v tak kritickém období, jakým byla II. světová válka.
Heřmanův Městec during the world war the second
Keywords: Heřmanův Městec; Židé; odboj; Druhá světová válka; Jews; revolt; Second World War