Kvalita života studentů vybraných fakult Univerzity Pardubice - Voldán, Petr (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce bude rozdělena na dvě části. V teoretické části bude cílem předložit základní fakta k dané problematice. Popsány zde budou faktory vnějšího i vnitřního prostředí a další činitelé, které mají vliv na kvalitu života. Dále bude uvedena základní terminologie vztahující se k problematice z pohledu sociologického, psychologického a zdravotního. Krátce jsou zde zmíněny aspekty důležité pro výzkum kvality života studentů. Praktická část bude řešena kvantitativním výzkumný šetřením za užití standardizovaného dotazníku WHOQOL-BREF jako výzkumného nástroje. Cílem výzkumu bude zjistit, jaká je vnímaná kvalita života studentů dvou fakult Univerzity Pardubice pomocí předem definovaných otázek. Výsledky budou komparovány mezi sebou. Respondenty tvoří studenti Fakulty filozofické a Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice.
The quality of students life from selected faculties of the Univerzity Pardubice
Keywords: kvalita života; zdraví; WHOQOL-BREF; mladí dospělí; Univerzita Pardubice; quality of life; health; WHOQOL-BREF; young adults; University Pardubice