Malé a střední podnikání v prostředí EU se zaměřením na Českou republiku - Kolínská, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se orientuje na aspekty, jenž ovlivňují podnikatelské prostředí u nás a v EU. Významně se zabývá zhodnocením vybraných charakteristik malých a středních podniků v České republice ve vztahu k EU-27. Na základě analýzy získaných dat pak došlo k identifikaci jejich chování, nejdůležitějších podnikatelských omezení a opatření, kterými čelí konkurenci. Hlavním cílem tohoto zkoumání bylo zaplnit mezeru v současných poznatcích ohledně malého a středního podnikání.
Small and middle entrepreneurship in EU with a view to Czech Republic
Keywords: Entrepreneurship; entrepreneurial environment; surveys; European Union; Podnikání; podnikatelské prostředí; průzkumy; Evropská Unie