Společná bezpečnostní a obranná politika Evropské unie současné hrozby - Čermáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá Společnou bezpečnostní a obrannou politikou, jež je součástí Společné zahraniční a bezpečnostní politiky. V práci je tato politika podrobně charakterizována, včetně vývoje, který začal hned po 2. světové válce. Současně jsou rozděleny a popsány způsoby financování, které jsou v následující podkapitole i analyzovány. Práce je zakončena vyhodnocením současných hrozeb, mezi které v tuto chvíli patří zejména terorismus, nelegální migrace a kybernetické hrozby.
Common security and defence policy of the EU curren threats
Keywords: Společná zahraniční a bezpečnostní politika; Společná bezpečnostní a obranná politika; Evropská unie; současné hrozby; Common foreign and security policy; Common security and defence policy; European Union; curren threats