Myths as a source of Tolkien´s prose - Málková, Petra (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce porovnává vybraná témata z Tolkienových hlavních děl s tématy v mytologiích se zaměřením na Eddu a Beowulfa. Cílem práce je ukázat jejich důležitý vliv na Tolkienovu tvorbu.
Mýtus jako východisko Tolkienových próz
Keywords: mýtus; literární náměty; mytologie; Tolkien, J. R. R.; literární rozbory