Měření NF signálů pomocí A/D převodníku s vysokým rozlišením - Šafařík, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce popisuje zařízení pro zjišťování průběhů nízkofrekvenčních signálů v čase, která jsou v určitých situacích velice užitečná. Funkce zařízení je založena na součinnosti A/D převodníku, mikrokontroléru a počítače. V úvodní části bakalářské práce jsou uvedeny základní informace o A/D převodnících, jejich vlastnostech a některých jejich parametrech, protože A/D převodník určuje z velké části vlastnosti vyrobeného zařízení. V práci je také dále uveden popis hardware a zdůvodnění použití jednotlivých součástí. Je zde také uveden princip práce zařízení a způsob jeho ovládání pomocí řídícího programu. Tento software je rozdělen na dvě části a je popsán v závěru bakalářské práce, kde je nejprve uveden popis programu pro mikrokontrolér a poté popis ovládacího programu pro počítač.
Low frequency signals measurment using high resolution A/D converter
Keywords: A/D převodníky; obvody; mikrokontroléry; ovládací programy; nízkofrekvenční signály