Posouzení check-in agentů na letišti - Strymplová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Dopravním letadlem cestuje mnoho lidí, a proto bezpečnost letadla, cestujících a letového personálu je velice důležitá ještě před zahájením letu. V dnešní moderní době se bezpečnostní inženýrství vypořádává s riziky na letišti pomocí činností, postupů a opatření. Inženýrství, které je zaměřené na bezpečnost, zahrnuje navíc princip předběžné opatrnosti a chrání životní prostředí[1]. Toto sdělení se zabývá civilní leteckou dopravou, a to úsekem odbavení cestujících na letišti Václava Havla, odlety do zemí schengenského prostoru. Na vybraném letišti bylo provedeno šetření celého procesu odbavení. V článku jsou uvedeny výsledky šetření zaměřeného na pracovitost check-in agentů na odbavovacích přepážkách.
Judgement of check-in agents on airport
Keywords: odbavení cestujících; check-in agent; ochrana civilního letectví; passenger check-in; check-in agent; protection of civil aviation