Moderní bezpečné osobní vozidlo - Kopecký, Matěj (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na bezpečnost vozidel z hlediska jejich konstrukce v oblasti pasivní a aktivní bezpečnosti. Popisuje vývoj, testování a moderní prvky bezpečnosti vozidel. Nahlíží na budoucnost vývoje prvků pasivní a aktivní bezpečnosti.
Modern and safe car
Keywords: biomechanics; EuroNCAP; crashtests; airbags; safety belts; active safety; passive safety; biomechanika; EuroNCAP; crashtesty; airbagy; bezpečnostní pásy; Aktivní bezpečnost; pasivní bezpečnost