Komparace burz cenných papírů - Mizera, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá obchodováním na pražské burze cenných papírů a na záhřebské burze cenných papírů. V první části jsou vymezeny základní pojmy související s burzami, druhá část se zaměřuje na charakterizování zkoumaných burz, následně jsou tyto burzy komparovány podle různých kritérií. Poslední část se věnuje vlastnímu doporučení autora pro profesionální a neprofesionální investory.
Comparison of stock exchanges
Keywords: Burza cenných papírů Praha; Burza cenných papírů Záhřeb; burzy; burzovní index; akcie; investoři; Prague Stock Exchange; Zagreb Stock Exchange; stock exchange; stock index; stock; investors