Vozidla s pohonem LPG a jejich emise škodlivin - Voltr, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se nejprve zabývá vlastnostmi, parametry a kvalitativními požadavky na alternativní palivo LPG. Dále řeší přestavby vozidel na pohon LPG, měření emisí těchto vozidel a jejich limity škodlivin, vyhodnocení protokolů měření emisí u jednotlivých typů vozidel s pohonem na LPG. A na závěr porovnává emisí škodlivin vozidel s pohonem na LPG s vozidly s pohonem na benzín.
Vehicles fueled by LPG and their emissions
Keywords: LPG; benzín; Emise; přestavby; Petrol; Emissions; transformation