Zabezpečení dopravní obsluhy za krizových stavů - Růža, Václav (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce řeší problém zajištění dopravní obslužnosti za krizových stavů. Nejdříve se věnuje popisu legislativy a popisu zkoumané oblasti z hlediska geografie, demografie, průmyslu a hospodářství. Potom analyzuje stav stávající situace dopravní obslužnosti a rozebírá možné krizové situace ohrožující dopravní systém. Na závěr diplomové práce je vypracováno konkrétní řešení týkající se dopravní obslužnosti za modelové krizové situace. Dává návod pro řešení zajištění dopravní obslužnosti za krizové situace.
Provision for traffic operation in crisis situations
Keywords: Dopravní obslužnost; krizové situace; Mimořádné události; legislativa; Pardubický kraj