Rámcový vzdělávací program a školní vzdělávací program očima učitelů - Žáková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2009)
Cílem této bakalářské práce je seznámit veřejnost s inovacemi ve školství (rámcovým vzdělávacím a školním vzdělávacím programem na základních školách) z pohledu učitelů. Teoretická část se věnuje stručné charakteristice rámcového vzdělávacího programu a školního vzdělávacího programu a jejich zařazení do systému kurikulárních dokumentů. V této části jsou popsány i efektivnější metody a formy výuky. Ve výzkumné části jsou uvedeny výsledky anonymního dotazníkového šetření mezi učiteli.
General educational programme and school educational programme from teacher´s point of view
Keywords: framework educational programmes; school educational programmes; methods and forms of teaching; project methods; key competences; rámcové vzdělávací programy; školní vzdělávací programy; metody a formy výuky; projektové metody; klíčové kompetence