Edukace pacientů přijatých na chirurgické oddělení k cholecystektomii - Truhlářová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá edukací. Je zaměřena na konkrétní případy u pacientů, kteří jsou přijímáni na chirurgická oddělení k cholecystektomii. Záměrem práce je zjistit úroveň edukace, způsoby a nejčastější prostředky, které jsou k ní využívány. Dále jsou zjišťovány subjektivní postoje k edukaci ze strany sester i pacientů.
Education of patients taken to the surgical department to remove the gallbladder
Keywords: Edukace; cholecystektomie; operace; péče o pacienty; Education; remove the gallblader; operation; care of patients