Charakteristika pohřebního ritu ve starším stupni doby stěhování národů v Čechách - Kroupová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvoření databáze a podat kompletní soupis pohřebišť a jednotlivých hrobů ve starším stupni doby stěhování národů v Čechách. Analýza je zaměřena na popis nálezových kontextů, především se jedná o nálezy artefaktů a jejich umístění v jednotlivých kostrových hrobech. Práce je dále zaměřena na interpretaci pohřebního ritu v tomto období v Čechách.
Characteristics of the Burial Rite of the Early Stage of the Great Migration Period in Bohemia
Keywords: starší stupeň doby stěhování národů; hroby; pohřební ritus; hrobová výbava; early stage of great migration; graves; burial rite