Vývoj památkové péče v historických městských sídlech od roku 1945 do současnosti na území Pardubického kraje - Žáčková, Marie (Univerzita Pardubice, 2014)
Předložená práce se zabývá vývojem památkové péče v historických městských sídlech od roku 1945 do současnosti na území Pardubického kraje. Analyzuje stavební zásahy a vývoj památkové ochrany, její vliv na výstavbu a rekonstrukci na území památkové rezervace Pardubice, Litomyšl a Moravská Třebová.
Historical Evolution of the Care of Historical Urban Residences in the Pardubice Region since 1945
Keywords: památková péče; městská památková rezervace; Pardubice; Litomyšl; Moravská Třebová; stavební zásahy; rekonstrukce; Care of Historical Monuments; Urban Monument Reserve; Pardubice; Litomyšl; Moravská Třebová; building interventions; reconstruction