Analýza dopadů a strategie implementace ESG v bankovním sektoru - Synková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem bakalářské práce je vymezit důležitost ESG faktorů v bankovním sektoru a vysvětlit, jak tyto faktory ovlivňují rozhodování bank. V práci jsou vymezeny ESG faktory a poté je popsáno, jak se banky rozhodují na základě těchto faktorů. Součástí práce jsou také strategie udržitelnosti vybraných tuzemských a zahraničních bank a poté následuje komparace těchto bank.
Analysis of impacts and strategy of ESG implementation in the banking sector
Keywords: ESG faktory; banky; bankovní sektor; komparace; ESG factors; banks; banking sector; comparison