Restaurování části nástěnné malby na východní stěně místnosti M315 Zámku Vizovice - Ferdus, Anna (Univerzita Pardubice, 2011)
První část bakalářské práce se zabývá restaurováním části nástěnné malby na východní stěně v místnosti č. M 315 Zámku Vizovice. Dokumentuje průzkum a restaurátorský zásah, který byl na části těchto maleb proveden. Tyto nástěnné malby s náměty chinoiserií obklopené ornamentálním iluzivním rámem, se nacházejí v 2. patře hlavního traktu zámku. Malby pocházejí z třetí čtvrtiny 18. století a byly provedeny neznámým autorem. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na téma nástěnných chinoiserií v rokokovém období na Moravě. Z oblasti jižní a střední Moravy jsou představeny čtyři chinoiserie na nástěnných malbách. Jedná se o malby ze zámku Budišov, Jaroměřice nad Rokytnou, Vizovice a hradu Pernštejn.
Restoration of a Part of the Mural Painting on the East Wall of the Room No. M315 at the Vizovice Castle