Kriminalita v krajích České republiky - Felcmanová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se soustředí na problematiku kriminality. Cílem práce je posoudit vývoj a strukturu kriminality v krajích České republiky. První část se věnuje definování problematiky kriminality. Druhá část je věnována bezpečnosti na národní a mezinárodní úrovni. Poslední část analyzuje všechny kraje České republiky z hlediska vybraných ukazatelů kriminality. Obecným výsledkem této části analýzy je zjištění, že úroveň kriminality se rok od roku snižuje, což lze interpretovat jako pozitivní vývoj. Jako nejbezpečnější se jeví Jihočeský kraj. Naopak o nejnebezpečnějším kraji nelze na základě výsledků analýzy jednoznačně rozhodnout.
Crime in the regions of the Czech Republic
Keywords: bezpečnost; kriminalita; Policie České republiky; prevence; security; crime; Police of the Czech Republic; prevention