Hodnocení toxicity radioterapie karcinomů vedlejších dutin nosních - Hörbová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2019)
Tématem bakalářské práce je "Hodnocení toxicity radioterapie karcinomů vedlejších dutin nosních". Práce je strukturována na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se zabývá anatomií, epidemiologií, etiologií, klasifikací, diagnostikou, chirurgickou léčbou a také léčbou pomocí radioterapie. Praktická část pojednává o vzniku akutních a pozdních nežádoucích účinků radioterapie u pacientů po ozáření v oblasti vedlejších dutin nosních.
Evaluating Toxicity of Radiation Therapy for Paranasal Sinus Cancer
Keywords: paranazální dutiny; radioterapie; nežádoucí účinky; paranasal sinuses; radiotherapy; side effects